בן שנה ועשר חודשים -לא מבטא נכון

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

30/09/2014 | 13:15 | מאת: אלמוג

בני בן שנה ועשר חודשים. מלבד המילה "אבא" "טטא" (סבתא) ו"צצי" (מוצץ)שאר המילים לא מצליח לבטא נכון בשלמות. לדוגמא- הולכים-אומר "חים" . קוקו- "פופו" .חנה אומר "ח" או בנפרד-"ננה". נפל-"פל" . יש לציין שהוא מאוד פיקח ומבין הוראות ודברים יותר מבני גילו. אך בנושא הדיבור הוא פחות מבני גילו.הוא מנסה לחכות אותי ולהגיד אותו דבר אבל לא מצליח. האם יש מקום לדאגה וטיפול? לאן צריך לפנות ומה לעשות או לתת לזמן לעשות את שלו?

30/09/2014 | 14:10 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום, מהתיאור שלך נדמה כי אין מקום לדאגה כרגע, אך הייתי ממליצה לבצע בדיקת שמיעה על מנת לוודא כי בנך שומע תקין. שכיח כי בגיל זה המילים אינן שלמות. תמשיכו לשחק הרבה ביחד, לדבר, לשיר ולהקריא ספרים שמתאימים לגיל. במידה ואין שיפור לקראת גיל שנתיים, שנתיים וחודשיים (שיפור הכוונה היא להרחבת אוצר מילים, הופעת צירופים ושיפור מסוים בהיגוי), כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בהתפתחות הילד. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור