בת שנתיים ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

20/07/2014 | 10:28 | מאת: ליאת

בוקר טוב, בתי בת ראשונה בת שנתיים ותשעה חודשים. אצלנו בבית מדברים ספרדית ובגן עברית, למרות שלצערי אנחנו מערבבים את שתי השפות, ואני מבקשת מכולם לא לערבב, לא מתייחסים אליי. היא מבינה מצוין את שתי השפות, כל המילים, מספרים, צבעים, חלקים בגוף... היא מערבבת במשפט את שתי השפות, בולעת לפעמיים אותיות, וגם את המילות יחס שהיא משתמשת מערבבת; הגננת אמרה שבגן מדברת רק עברית ובכלל לא משתמשת במילים בספרדית ורק כשרואה אותי אז מדברת ספרדית. ולא תמיד מדברת ברור, יש לה עדיין ג'יבריש, וגם אומרת למשל "בגלן" במקום "בלגן" ויש עוד כמה שלא עולים לי עכשיו. כן משתמשת בזכר, נקבה, רבים... וכו'. אני לא יודעת אם לתקן אותה כשהיא טועה? או לענות לה בעברית או ספרדית? גם כשהיא אומרת מילה לא נכונה? הרוב היא מדברת עברית. כדי לבדוק כבר אצל קלינאית או לחכות עד גיל 3? תודה רבה ושבוע טוב.

20/07/2014 | 11:00 | מאת: ליאת

עוד דבר, זה לא קורה תמיד אבל קורה, שכאילו היא נשארת בלי מילה... היא עונה לי על משהוא והיא אומרת למשל: כי אני...... או ש.. ש.. (אז אני לא יודעת אם להשלים את המשפט במקומה או לא), ולבסוף לפעמים אומרת לא יודעת. לא מגמגמת אבל כאילו לא מוצאת את המילה המתאימה...

20/07/2014 | 11:49 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום ליאת, כמו שאת יודעת, אכן מומלץ לא לערבב בין השפות ואם את מדברת עם ביתך ספרדית, דברי ספרדית ואולי האבא ידבר בעברית, באופן קבוע. נשמע שכן כדאי לעבור אבחון של קלינאית תקשורת על מנת להיות בטוחים לגבי רמתה השפתית יחסית למה שמצופה בגילה. עפ"י המחקרים בתחום דו הלשוניות ידוע כי לילדים דו לשוניים עלולים להיווצר פערים בתחום אוצר המילים, אשר ייסגרו בהמשך. תקבעו תור לאבחון דרך התפתחות הילד של קופת החולים, תקבלו הדרכה ובמידה ויימצא צורך - טיפול בתחום השפה וההיגוי. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור