הגיית האות שין

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

23/04/2014 | 23:06 | מאת: אנונימי

שלום רב, אני בן 20 והתחלתי לשים לב שכאשר אני מדבר ומשתמש באות ש' תוך כדי דיבור יוצא לי תמיד כאילו השין היא ממש דגושה וחזקה וזה נשמע לפעמים קצת מוזר ואז אני מנסה לחשוב איך אני לא עושה שין דגושה וזה נשמע עוד יותר מוזר ומצחיק... האם ניתן לפתור את הבעיה?

24/04/2014 | 12:07 | מאת: עופי כהן-גל

אנונימי יקר שלום, אתה מתאר שיבוש היגוי של האות ש'. שיבוש זה נפוץ מאוד וניתן לטפל בו גם בגיל מבוגר. היתרונות בטיפול בגיל מבוגר הם שיש לך מוטיבציה שאין לילד צעיר וכן יכולת הבנה שמאפשרת שיתוף פעולה טוב בטיפול. לרוב מדובר בטיפול קצר מועד. אני ממליצה לך לפנות לקלינאי תקשורת באזור מגורייך בעל ניסיון בטיפולי היגוי במבוגרים. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור