פירמידות מודגשות בבדיקת US

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/12/2016 | 12:40 | מאת: אבי

שלום רב ותודה על האפשרות לקבל חוות דעת מקצועית! עשיתי US כליות ודרכי שתן למעקב אחרי ניתוח TURP שבוצע בגלל פרוסטטיטיס קשה. בפענוח כתוב: בכליה שמאלית הודגמו פירמידות מודגשות כמו כן הודגמה ציסטה פאראפלבית בגודל כ 1.2 ס"מ בכליה ימנית הודגם איזור היפראקואי בגודל כ 0.7 ס"מ חשוד לאבן ? מה המשמעות של פירמידות מודגשות והאם יש לכך השלכה מעשית? (הטכנאי קרא לטכנאית נוספת בכירה יותר כדי לוודא האם אלו ציסטות נוספות). הממצא של הציסטה 1.2 ס"מ בכליה השמאלית גם הוא חדש (בדיקה מבדיקת א.ס. בטן וכליות באוקטובר). והממצא ההיפראקואי בכליה השמאלית גדל מבדיקה קודמת תודה מקרב לב אבי (בן 55 עם תפקודי כליה תקינים למעט פינוי קריאטנין מוגבר באיסוף שתן)

אבי. ציסטה פארהפלבית כפי שתיארת מתוארת כציסטה כליתית פשוטה הממוקמת פשוט בסמוך לאגן הכליה. במקרים נדירים, ושכיח יותר בציסטות גדולות, עלול להיגרם ללחץ מקומי הגורם להרחבת גביעים עקב קושי בניקוז השתן. מקרים אילו מחייבים התערבות אורולוגית. הציסטה שתיארת היא דווקא לא גדולה, אך העובדה שאולי גדלה במהירות, והרחבת הגביעים מחייבת המשך מעקב ובירור. יהיה צורך לחזור על הדמיה. US היא בדיקה שתלויה במבצע, אך אינה חושפת לקרינה. CT (פרוטוקול אבנים) חושף לקרינה , אך אינו תלוי מבצע ואבחנתי יותר. יתן מענה דפניטיבי על נוכחות אבן בודדת או נוספות, וידגים שוב את הגביעים. ממליצה לך להיוועץ באורולוג ולהחליט ביחד איתו על המשך הבירור והטיפול. בהצלחה!

14/12/2016 | 23:52 | מאת: אבי

תודה על המהירות והמקצועיות. הארת את עיני להמשך הברור במושג של נתקלתי בו גם בפורום שלכם! תודה!!!

מנהלי פורום נפרולוגיה