תוצאות של קריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/10/2016 | 14:02 | מאת: Sveta

שלום רב, בעלי בן 47 ביצע בדיקת דם שגרתית בתאריך 13.10.16. התגלה כי קריאטינין היה 1.24. ב25.10 בבדיקה חוזרת קריאטינין עלה ל1.35 וחומצה שטן 7.4. ברקע יש לו לחץ דם גבוה ונוטל ramipril 2.5 מ"ג מזה כשנה. מה משמעות הדבר ומה עליו לעשות? תודה מראש סבטה

קשה לומר מה משמעות הממצא. מה היו ערכי הקראטינין בעבר? את מציינת שביצע את הבדיקות כשגרה בלבד, האמנם מרגיש טוב וללא כל תסמינים גופניים? האם נוטל תרופות פרט לרמיפריל כולל תרופות טבעיות, תוספי חלבון וכו. הייתי פונה לרופא המטפל להמשך בירור, מעבר על ההיסטוריה הרפואית ותסמינים, בדיקה גופנית וכן בדיקות דם מקיפות ובדיקות שתן - שתן לכללית וליחס אלבומין/קראטינין. בהתאם לבירור הראשוני יחליט האם יש מקום להרחיב את הבירור.

מנהלי פורום נפרולוגיה