החזקת חתולה לאחר השתלת כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/10/2016 | 12:06 | מאת: רם מורי

שלום רב, לאמא שלי (53) יש כליות פוליציסטיות. היא עוברת טיפולי דיאליזה מספר פעמים בשבוע מזה שנה, וייתכן כי בקרוב תיאלץ לעבור השתלת כליה. אנחנו מחזיקים בבית חתולה שאנחנו מאוד קשורים אליה. אבא שלי נעול על למסור אותה, מטעמי סטריליזציה, למרות ההשלכות הקשות שעשויות להיכרך בכך - במידה שלא נמצא לה בית. שאלתי - האם ניתן להחזיק חתולה לאחר השתלת כליה? האם ישנם סיכונים הכרוכים בכך? מה כדאי לעשות? תודה רבה מראש! רם

אין!! הנחיה האוסרת על החזקת חיות מחמד למושתלים, אך חשוב לדעת כי חיות עלולות להעביר זיהומים שונים לבני אדם. מושתלים מטופלים בתרופות המדכאות את מערכת החיסון ולכן חשופים יותר לזיהומים ככלל (גם ללא קשר לנוכחות חיות מחמד). ההנחיות כוללות רחיצת ידיים לאחר משחק או האכלה של בעלי חיים, שמירה על ניקיון בעלי החיים כולל ניקוי פרעושים והימנעות ממגע עם הפרשות. בעלי חיים חייבים להיות בפיקוח וטרינר. אם אין תורם מין החי ההמתנה לכליה בישראל יכולה לקחת שנים, כך שניתן עוד התחבט בשאלה עוד זמן מה.

מנהלי פורום נפרולוגיה