אבן פרינכמטית בכליה שמאלית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/10/2016 | 15:02 | מאת: אלי

שלום לאחר ביצוע RIRS בכליה שמאלית לאחר חשד לאבן באגן הכליה לפי CT, התברר כי לא מדובר באבן אלא בהסתיידות כלי דם בתוך הפרינכמיה . לפי הרופא שביצע את הRIRS לא ממצא שיש לטפל בו - שוחררתי ללא הנחיות מיוחדות או המשך בדיקות בנושא. מבחינת תופעות , מדי פעם יש לי כאבים באזור בעיקר בעת שתיה מרובה . השאלה אם לא יש צורך בהמשך בדיקת הנושא ואם כן איזה רופא רלוונטי לכך ? תודה

אלי. לא כתבת האם אתה ידוע עם מחלת אבנים, האם היה אירוע של עווית כליה. סי טי פרוטוקול אבנים היא בדיקה מאד! רגישה לאבחון של אבנים. מאבחנת את גודל האבן ומיקומה, גם באבנים שקופות. כך שאם אבחון האבן היה בסי טי פרוטוקול אבנים זאת אומרת סי טי עם חתכים דקים ללא הזרקת חומר ניגוד או שתיית חומר ניגוד- הסבירות לטעות הוא קטן. יתכן ופרוטוקול הסי טי שבוצע היה פרוטוקול סי טי רגיל שכלל מתן חומר ניגוד, או ש"העברת" אבן (עד שבוצע RIRS). לאור הימשכות הכאבים ממליצה על הדמיה חוזרת, ויעוץ אורולוג שיבדוק אותך, יעבור על ההיסטוריה הרפואית, ובדיקות ההדמיה - בשלב ראשון. בהמשך אם אכן מחלת אבנים מומלץ מעקב נפרולוג לצורך טיפול מונע. והערה נוספת: רגישות סי טי או RIRS לאבחן אטרוסקלרוזיס של כלי דם קטנים בפרנכימה היא נמוכה. כעקרון מומלץ הימנעות מעישון, טיפול ואיזון יתר שומנים בדם, סוכרת , יתר לחץ דם. בהצלחה

האם הכאבים שאתה מתאר הופיעו לאחר הפרוצדורה או שהיו קיימים גם קודם לכן ובגינם בוצעה הפרוצדורה? אם הופיעו רק אחריה, הרי שיש לפנות לאורולוג שביצע אותה להערכה. אם היו קיימים עוד קודם לכן - יתכן שהממצא האקראי כלל אינו מסביר את הכאבים ויש לחפש מקור אחר. השאלה האם מקור הכאב בכליה ודרכי השתן או באיבר בטני אחר, ולכן הייתי ממליצה בשלב ראשון על הערכת רופא המשפחה / כירורג. במידה ואכן מדובר בכאב ממקור דרכי שתן, יהיה צורך לאפיין את הכאב אנמנסטית, להתקדם לבדיקות כלליות כולל בדיקת שתן כללית ותרבית ולעשות רביזיה על ההדמיה שבוצעה - האם מספיקה או שיש צורך בהדמיה נוספת, למשל של כלי הדם. לסיכום - ממליצה להוועץ עם רופא המשפחה שידע לכוון אותך בהתאם למיקום ואופי הכאב מהו הבירור המוצע.

מנהלי פורום נפרולוגיה