מבנה בקוטר 3.9ס"מ הגדלת אדרנל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/09/2016 | 17:22 | מאת: יקי

שלום רב , בבדיקת US נמצא " בין הטחול לכיליה שמאלית הודגם מבנה בקוטר 3.9 ס"מ חשוד להגדלת אדרנל . מה זה אומר ? האם נדרשת המשך ברור ? אם כן , איזה ברור ? בברכה יקי

אתה מתאר "אינסידתלומה" - ממצא מקרי המתגלה בהדמיה שלעיתים קרובות הינו חסר חשיבות. עם זאת, נהוג לברר אינסידתלומות באדרנל (בלוטת יותרת הכליה), שכן חלקן עשויות להפריש הורמונים מסוימים. יש לפנות לרופא המטפל להמשך בירור - נהוג לבצע איסוף שתן לקורטיזול, בירור לפאוכרומוציטומה ובירור למצב של הפרשת אלדוסטרון מוגברת. כל אלה הורמונים המופרשים מהאדרנל. לאור גודל האינסידתלומה הייתי ממליצה גם על ביצוע CT פרוטוקול אדרנלים לאיפיון הממצא.

מנהלי פורום נפרולוגיה