פליטת אבן.מניעת הניתוח.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/08/2016 | 19:43 | מאת: דינה

שלום רב! במהלך השבוע האחרון פניתי אליכם לגבי בעלי במספר שאלות וקיבלתי תשובות מלאות.תזכורת קטנה:בעלי סבל מכאבי בטן עזים,חום תת סוברילי חודש.בסי-טי הראשון(לפני כחודש)-אבן כ-5 מ''מ חוסמת ,באמצע השופכן שגרמה להידרונפרוזיס בכליה שמאלית.הוחדר התומכן.החום עלה. בסי-טי השני(לפני שבועיים) האבן נמצאה קרוב לכניסה לשלפוחית השתן. בתרבית התגלה אנטרוקוקוס.טופל במוקסיפן. במהלך השבוע האחרון שתן דמי שמכיל חול כהה.היום נפלטה אבן חומה-כתומה ויחדה מספר פירוריה הנוספים. בעוד עשרה ימים נקבע ניתוח לריסוק האבן.לבעלי הייתה האבן גם בכליה ימנית.האם ניתן לקבוע ללא סי-טי שהאבן שנפלטה היא האבן שחסמה את השופכן השמאלי? בחודשיים האחרונים בעלי עבר 4 בדיקות סי-טי שונות. אנו לא ממש מעוניינים שיעבור סי-טי בפעם החמישית וכמובן לא מעוניינים שיכנס לניתוח בהרדמה כללית סתם ואז התברר שהאבן שחסמה היא האבן שנפלטה.... אודה תודה רבה, דינה

את מתארת שהאבן שהיתה בשופכן השמאלי התקדמה כבר בסיטי שאחריו לכניסה לשלפוחית השתן ולכן ישנה סבירות גבוהה שזו האבן שנפלטה. כמובן שאין 100% ודאות שכן איני יודעת נתונים על האבן מימין. כדאי לחזור לאורולוג שהחליט על ביצוע הפרוצדורה ולהתייעץ איתו בנחיצותה. מהסיפור משתמע שאין בה צורך כעת.

מנהלי פורום נפרולוגיה