דימום פתאומי מדרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/08/2016 | 01:01 | מאת: אנונימית

שלום רב ד"ר, אני בחורה בת 20 עם מספר בעיות רפואיות ברקע..קרוהן,צניחת רקטום אנטרוצלה ותסמונת solitary rectal ulcer. מזה כחודש וקצת התחלתי ליטול פנטסה כטיפול לקרוהן, בהתחלה לקחתי כדורים אך הם היו קשים מידי לבליעה והתחלתי ליטול גרנולות . ממש זמן קצר שהתחלתי לקחת את הגרנולות הרגשתי פתאום צריבה וחום בשתן ,דבר שמעולם לא היה לי(לעולם לא הייתה לי דלקת בשתן.) ומלפני יומיים, בפתאומיות הייתה לי תחושת צריבה ודחיפות שתן ממש רצינית וכאבי בטן שהזכירו לי כאבי מחזור. ואכן שהתחלתי לראות המון דם יוצא חשבתי שזה מהנרתיק,אך הסתכלתי במראה וזה בעצם היה מהשופכה. הלכתי למוקד חירום פה בעיר ועשו לי בדיקת שתן סטיק וראו רק המון דם(++++) שגם היה נראה לעין וחוץ מזה כלום. רשמו לי ציפרודקס 500 אך החלטתי לחכות עם הנטילה ולהגיע לקופת חולים שלי מחר ולרופא. יום למחרת הדימום והצריבה עברו כלא היו! אך הרגשתי חלשה מאוד. עשיתי בדיקות ולהלן התוצאות שיצאו לא בטווח הנורמה : Albumin/creatinine ratio: .300 mg/g creat.-גדול מ .Total Protein הועבר לבדיקת Microalbuminuria: 30-300 mg/g creat. Proteinuria: >300 mg/g creat. Protein / Creatinine (U) *1453.36 כשהערך הוא בין 0-200 mg/g creat. Erythrocytes (U) *25 כשהערך בין 0-10 cell/µl C.R.P *1.4 כשהערך בין 0.5 - mg/dl 0 אלו תוצאות חלקיות , אציין כי הCRP שלי מעולם לא עלה ,גם לא עם הקרוהן. כרגע מחכה לתוצאות של תרבית השתן ולעוד מדדים..אציין כי כרגע אני בסדר,הדימום הפסיק ואין תחושת צריבה בכלל.. הסוכר בדם יצא לי הכי גבוה שיצא לי עד כה 93 למרות שזה בגדר הנורמה אף פעם לא עברתי את ה89(ואכן עשיתי זאת בצום).. אך המדדי תפקוד הכליות בדם תקינים לגמרי... האם יש צורך לפנות לנפרולוג ? העליה הזאת יכולה להגרם אולי ממשהו אחר לגמרי ולא קשור לכליה? להלן תוצאות תפקודי הכליה בדם Urea (B) 18 43 -mg/dl 17 Creatinine (B) 0.58 0.95-mg/dl 0.51 eGFR 133 200-ml/min/1.73m² 60 תודה רבה ד"ר.

17/08/2016 | 01:03 | מאת: אנונימית

אוסיף כי יצרתי קשר עם רופא הגסטרו שלי שאמר לי להפסיק עם לקיחת הפנטסה ולפנות לנפרולוג. בעלון לצרכן רשום שייתכן הפרעה נדירה מאוד מהתרופה וזה פגיעה בכליות,מכאן החששות שלי.

18/08/2016 | 01:09 | מאת: אנונימית

מצאו לי Klebsiella pneumoniae..כבר אין סימפטומים,האם הגיוני שזאת הסיבה לעלייה בחלבון ? תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה