מה אומרות התוצאות האם אבנים בכליות ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/07/2016 | 14:58 | מאת: אני

שלום , עקב צריבה בשתן וכאבים במותן שמאל מאחורי הגב והבטן התחתונה עשיתי בדיקת שתן: PROTEIN- U STRIP 20 mg/dl ERYTHROCYTES-U STRIP 150 /µl LEUCOCYTES - U STRIP 75 /µl כל שאר הפרמטרים תקינים וגם התרבית יצא שלילית מה שכן בנתיים עשיתי טיפול בנרות אגיסטן שעזרו לי עם הצריבה במתן שתן אבל לא עם הכאב, הדם לא קשור לווסת כי עדיין לא קיבלתי מאז הבדיקה. אבל עדיין כואב לי ומידי פעם כואב יותר כשאני מרימה את קולי או משתעלת. לציין כי ברקע יש לופוס ברימסיה ארוכה ומעולם לא היתה מעורבות כליתית וכל בדיקות הדם תקינות גם הן. האם יכול להיות אבנים בכליות? כי ראיתי פעם משהו עם התקף של אבנים בכליות והאבים שלי לא מתקרבים לזה הם נסבלים... מה עלי לעשות? מצטערת על אורך ההודעה ותודה מראש

ראשית -כאב של אבני כליה משתנה בעצומתו. מקל ומציק עד כאב של עווית כליה (אותו כאב שתיארת). יש גם אבני כליה שהן א-תסמיניות (זאת אומרת לא גורמות לתסמינים בניהם כאב). ההבדלים נובעים ממיקום האבן, ומגודלה. צריך בדיקת הדמיה על מנת לאבחן אבני כליה. הבדיקה המדויקת ביותר היא CT בפרוטוקול אבנים. זו בדיקה ללא מתן חומר ניגוד אך כרוחה בחשיפה לקרינה. אם את בגיל פריון מומלץ לשלול הריון לפני ביצועה. בדיקה אפשרית אחרת היא US כליות. יתרונה המרכזי הוא זמינותה, והעובדה שאינה כרוחה בקרינה. בדיקה זו היא פחות אבחנתית. חשוב לציין כי יכולות להיות עוד סיבות לתסמינים שלך ולכן חשוב שתיבדקי ע"י רופא, שיחליט האם ניתן לבצע בירור בקהילה או שכדאי לשלוח אותך לבירור דחוף בחדר מיון.

מנהלי פורום נפרולוגיה