אכילת טחינה ובשר לבן 50 עם אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/06/2016 | 18:39 | מאת: עידו לוי

שלום . בן 50 מס שנים עם ילד סוכרת ואי ספיקת כליות .קריאטינין נע בין 1 שזה תקין לבין 1.9 , כרגע מבצע דיאטה עם הגבלה חמורה של פחמימות שגורמת לאיזון מצויין של הסוכר בדם . האם אכילת טחינה מלאה או רגילה מותרת - בגלל כמות החלבונים שבה ? והאם מאותה סיבה מותר לאכול עוף ובשר ..? תודה

ההחלטה בנוגע להגבלת חלבון בתזונה מתבססת על התפקוד הכלייתי ודרגת הפרשת החלבון בשתן. זה נכון שבמחלות בהן יש היפרפילטרציה (עודף סינון בפקעיות הכליה) כגון סכרת, יש היגיון בהגבלת החלבון להאטת התקדמות המחלה. ההבדל בין קראטינין 1 ל- 1.9 הינו משמעותי ומגדיר את אי ספיקת הכליות שלך ואת ההנחיות להגבלת חלבון בהתאם (קראטינין 1.9 מעמיד אותך בדרגת אי ספיקת כליות 3 ולכן מהווה אינדיקציה להגבלת חלבון. קראטינין 1 - אי ספיקת כליות דרגה 2, שבפני עצמה אינה מהווה אינדיקציה להגבלת חלבון). גם כאשר אנו מנחים להגבלת חלבון, אין הכוונה להמנעות מוחלטת, ולכן יש צורך בהערכת תזונאי להערכת סך החלבון שאתה צורך במהלך היום ומתן דגשים בהתאם. לו מנת החלבון היומית היא עוף בלבד, הרי שמנת עוף מותרת. אך אם בנוסף אתה אוכל ביצים, מוצרי חלב וכו' בכמות גדולה, אז יש להגביל את הכמות. כדאי לפנות לדיאטן נפרולוגי במסגרת קופ"ח עם בדיקות מעודכנות.

מנהלי פורום נפרולוגיה