השמנה ונפיחות ברגליים וביידים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/05/2016 | 09:01 | מאת: עידן

שלום רב, אחותי מטיילת במזרח ובאפריקה מזה 9 חודשים, היא עלתה במשקל בערך 12 ק"ג ייתכן שעקב תזונה לקויה וחוסר בפ"ג (ניזונה בעיקר מאורז לבן בחודשים הראשונים ועכשיו התחילה להקפיד על אכילת חלבונים וירקות בנוסף). היא טוענת שיש לה נפיחויות מוזרות ברגליים ובידיים בעיקר, באופן קבוע (נראה קצת כמו בצקת). כשהיא לובשת סנדלים היא מתלוננת שלפעמים הן מאוד לוחצות לה על כפות הרגליים (מה שלא קרה לפני כמה חודשים). אין לה כאבים או חולשה כלל, היא טוענת שהיא לא אוכלת כל כך שונה אבל היא עלתה המון במשקל, כמעט 20 ק"ג ואז ירדה 8 ק"ג בערך (עלתה 12 ק"ג). לאחותי מאז ומתמיד היו בעיות כליה, יש לה כליה אחת שלא מתפקדת (עברה ניתוח בילדותה עקב חיבור לא נכון של הכליה הזאת), אבל היא יציבה ולא נראו בעיות בשנים האחרונות. האם ההשמנה הקיצונית והנפיחויות ברגליים ובידיים יכולות להעיד על משהו? תודה רבה, עידן

בהחלט יתכן שהנפיחויות שאתה מתאר קשורות בכליה. קל לאבחן בצקת כאשר לוחצים על השוק אל מול העצם - אם נותר שקע - הרי שמדובר בנוזלים, כלומר בצקת. אני מניחה שיש לאחותך ביטוח רפואי בסיסי. במידה ויש אפשרות - ניתן לפנות להערכת רופא במקום בו היא שוהה ולפחות לבצע מדידת לחץ דם. כדאי לעשות בדיקת שתן לכללית ואם אפשרי גם בדיקת שתן ליחס חלבון/קראטינין. בנוסף כדאי לעשות בדיקות דם בסיסיות לתפקודי כליה, אלבומין.

מנהלי פורום נפרולוגיה