התייעצות לגבי בדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/05/2016 | 17:34 | מאת: רונית

בתי בת 17 ילדה סוכרתית.סכרת סוג 1 ביצעה בדיקות שתן לאחר שראו בבדיקות שתן אוקסלטים בשתן בדיקות שתן דגימה לא איסוף MG/DL MICROALBOMIN U SAMP 20.71 CREATININE U SAMP 169.4 CALCIUM U SAMP 9.4 האם הבדיקות תקינות בתודה

רונית בדיקת השתן אינה תקינה ומצביעה על הפרשה מועטה של אלבומין בשתן (מה שכונה בעבר "מיקרואלבומינוריה"). אך חשוב לציין כי בדיקה בודדת אינה אחבנתית אז לא להילחץ. מיקרואלבומינוריה עלולה להצביע על תחילתה של פגיעה סוכרתית בכליה, המופיעה בדרכ כ5-15 שנים מאיבחון הסוכרת (סוג 1). יש לבצע בחודשים הקרובים (3-6) עוד 2 בדיקות שתן (ליחס אלבומין לקראטינין) עדיף בשתן ראשון של בוקר. אם הממצא חוזר על עצמו אכן יש "מיקרואלבומינוריה". איזון סוכרת קפדני, איזון יתר לחץ דם (אם יש) והתחלת טיפול בתרופות מסוג ACE-I/ARBS מקטינות את הסיכון להתקדמות, ויכולות לגרום לנסיגה.

מנהלי פורום נפרולוגיה