פיענוח תוצאות איסוף שתן 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/04/2016 | 11:33 | מאת: מורנטה

שלום רב, אודה לעזרתכם בפיענוח תוצאות איסוף שתן 24 שעות, של אבי בן ה-70, המאובחן במחלת הסוכרת. הוא אומר שהרופאה לא הסבירה לו טוב: Protein U Sample - 247.2 mg/L Protein Urine 24h - 643H mg/24h Microalbumin U 24h - 357H mg/24h Microalbumin U Sample - 137.41 mg/L נפח: 2600.00 תודה!

בין סיבוכי הסכרת גם פגיעה של הסכרת בכליה, אשר בשלב הראשוני באה לידי ביטוי בהפרשת חלבון בשתן ובהמשך בעליה בקראטינין שהינה בדיקת הדם הבודקת את התפקוד הכלייתי. בבדיקות ששלחת אכן יש עדות להפרשת חלבון בשתן שיכול בהחלט להיות מוסבר על ידי הסכרת. לציין שיש מחלות נוספות הגורמות להפרשת חלבון בשתן ועל הרופא המטפל להעריך האמנם מדובר בסכרת בלבד או שיש גורמים המחשידים לנוכחות מחלה אחרת. ישנן תרופות הניתנות להפחתת הפרשת החלבון כדוגמת תרופות ממשפחת מעכב האנזים המעכב ACE אשר מונעות את התקדמות מחלת הכליה. חשוב גם להקפיד על תזונה דלת נתרן שתורמת להפחתת הפרשת החלבון ומשפרת את יעילות התרופות.

מנהלי פורום נפרולוגיה