משהו לא ברור בבדיקות ,אשמח לקבל עצתך , ד''ר צ'רנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/11/2014 | 15:40 | מאת: דור

בשנה שעברה נמצאו לי בשתן 10 ארוטרוציטים . נשלחתי לus ותפקודי כליות ואלו יצאו תקינות. הלכתי לנפרולוגית ונקבע לי מעקב פעם בשנה. בבדיקת שתן שעשיתי לפני כחודש וחצי לא היו כלל ארוטרוציטים והבדיקה הייתה תקינה . אך באולטאסאונד שעשיתי נראתה הרחבה קלה במערכת מאספת בצד שמאל. באולטרסדאונד שני שעשיתי נראתה הרחבה קלה במערכת מאספת בצד שמאל ואבן בגודל 4 מ''מ בצד שמאל. לאחר מכן פניתי לנפרולוג, הוא בדק גם את האולטראסאונד וטען שיש אבן בשמאל וימין ולכן יש לבצע ct ואיסופי שתן. האיסופים יצאו תקינים , ב ct יצא שאין אבנים ואין הידרונפרוזיס. בין לבין עשיתי בדיקות שתן כלליות כאשר שתיתי מים היה 0 אריתרוציטים ובמקרים אחרים התקבל 10 ( אם לא הייתה הרבה שתיית מים) החלטתי לעשות בדיקת אולטראסאונד שלישית ואחרונה, חשבתי לעצמי שאקבל אותה תקינה אם הct יצא תקין כלומר בלי אבנים ובלי הידרונופרוזיס. נאמר לי שבעת שהיה בכליות הרבה מים ( שנשתו לפני הבדיקה) נראתה הרחבה כלה במערכת מאספת בצד שמאל ושאין עדות לאבנים כלל. רציתי לשאול איך זה הגיוני כל השינויים האלה בין הבדיקות ואיך התוצאות ככה משתנות? במידה ויש הרחבה קלה בצד שמאל כאשר הכלייה מלאה במים מה זה אומר? מה אני אמור לעשות עכשיו? וזה בעיקרוןמגביל אותי מבחינת מאמץ גופני? תודה רבה

02/12/2014 | 11:30 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

אין לי יכולת טובה לענות בלי לראות את כל הבדיקות. אומר רק שבאופן כללי: 1. אבן יכולה לצאת בשתן ואז בבדיקה חוזרת עשוייה להיעלם. 2. פרוש של בדיקות כאלו יכול להיות שונה בהתאם ליכולות ו"כשרון" המפענח כך שיתכן ששני רופאים יפרשו ממצא כלשהו באופן שונה. מטבע הדברים זה קורה יותר במיקרים גבוליים ולא כשהממצא חד משמעי.

מנהלי פורום נפרולוגיה