רנין.דחוף בבקשה!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/11/2014 | 17:02 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 51.סובלת מלחץ דם גבוה( 160/110).אבי סבל מלחץ דם גבוה,בני בן 18 וחצי סבל מלחץ דם גבוה.אני ניסיתי טיפול באנאלפריל ואחר כך באמלו.לחץ הדם הדיאסטולי יורד עד ל92 ולחץ דם סיסטולי עד 130. עשיתי סידרת בדיקות:אולטרסאונד כליות ודופלר תקינים(נעשה לפני שבוע),סי-טי לפני כשנה תקין מבחינת הכליות,אלדסטרון תקין,אלקטרוליטים תקינים,קראטינין ואוראה תקינים. היום התקבלה תוצאה של רנין והיא 3.5 והגבול העליון הוא 2.8. הייתי רוצה לדעת מהו פירוש של דבר.האם מדובר במשהו מסוכן ואיך לטפל בעניין. תודה. דינה

26/11/2014 | 13:43 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

לא זהו אינו ממצא מסוכן. מדובר בשינויים הורמונלים סביב יל"ד וכאמור ללחץ הדם את בהחלט צריכה להמשיך בטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה