ערכי אשלגן 5.4 בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2014 | 22:57 | מאת: דוד

10 ערכי אשלגן בדם בשנים האחרונות סביב 4.5 , בבדיקה לפני שבוע היה 5.4. תוצאות הבדיקה האחרונה שתן מיקרואלבומין יו סמפל מתחת סף רגישות קרטנין יו סמפל 29.2 מיקרואלבומין / קראטנין לא ניתן לחישוב פרוטאין יו סמפל שלילי בילירובין יו סמפל שלילי דם קראטנין 8.9 סודיום 139 אוריה 25 האם יש בתוצאות רמז לבעיות כלייה . אשלגן 5.4 שהתקבל בבדיקה הגיוני על סמך התוצאות או שמדובר כנראה בשגיאה אקראית שאין להתיחס אליה.

23/11/2014 | 10:20 | מאת: דוד

השלמת ימדע, אני סוכרתי 2 , A1C 7 מטופל בגלובן בלבד. גיל 75 משקל 60. בינתיים לא נוטל כלום פרט לגלובן. תפקודי כבד תקינים. קבלתי אנלדקס 5 לצורך הורדת י.ל.ד , האם התרופה אופטימלית במקרה שלי.

24/11/2014 | 13:53 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

האם קריאטינין בדם 0.9? אם כך הבדיקות סבירות ואין צורך בטיפול כלייתי "מיוחד". יתכן בסכרת נטייה לאשלגן בגבול העליון. ממליץ על דייאטה מתונה באשלגן (למשל פחות בננות).

מנהלי פורום נפרולוגיה