יתר לחץ דם קל.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/11/2014 | 15:09 | מאת: רפי

אני סובל מיתר לחץ דם משהו כמו 140/90 גם משתנה מעלה מטה. בעבר נבדקתי על יד שתי נפרולוגים בכירים וערכתי בדיקות דם ושתן שונות שהיו תקינות. הם טענו שיש לי עודף מרץ ושאני חייב לעשות ספורט זה משהו שקשור לאדרנלין ונוראדרנלין. הבעיה כיום שזה יוצר כמו בעירה פנימית בגוף ולא נותן מנוח כאילו שאני חייב להיות בפעילות גופנית ובלילה מאוד קשה להירדם עם זה . כל המערכת הזו נשלטת על ידי המח אני יודע שספורט עוזר מתוך ניסיון שזה מרגיע את המח. בעבר לקחתי גם כדור חוסמי בטא נורמיטן חצי כדור של 50 מיליגרם נידמה לי אבל זה לא פתר את הבעיה. יצא לי להיות בכמה טיולים כך שאם אני הולך מהבוקר עד הערב בהליכה רגלית אני מגיע לעייפות פיזית הגוף נירגע השינה חזקה ללא הפרעות . אשמח אם יש לך פרטים להוסיף אולי יש גם חידושים בתחום. בברכה : רפי

24/11/2014 | 13:54 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

אין לי חידושים. כמובן שצריך הערכה לגבי מצב כללי והאם אכן לחץ הדם מאוזן במהלך היממה. ניתן לעשות זאת למשל עןם הולטר ל"ד.

מנהלי פורום נפרולוגיה