החלפה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/10/2014 | 20:10 | מאת: מאור

האם החלפת קדקס 2 מ"ג כפול 2 ביום, באלפוזוסין 10 מ"ג 1 ביום מהווה שינוי גדול בערכי לחץ דם? (סיסטולי 120-130) דיאסטולי 50 - האם ההחלפה תביא לירידה נוספת והאם תופעות לוואי שונות אמורות להופיע אם בקדקס אין? האם הוא כבר מורגל בתרופה או שזה כמו תרופה חדשה פני שהם אותו דבר.

01/11/2014 | 18:37 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

אני מסכים שיש מקום לעלות את הלחץ הדיאסטולי במקרה הנ"ל אם יש סימפטומים מחשידים לתת לחץ דם כסחרחורות וזאת בעיקר באיש קשיש עם מחלה מסתמית. הרופאה דווקא עשתה שינויים בכיוון אבל בהחלט כל שינוי צריך להיות הדרגתי ושקול. מתן אלפוזוצין במקום קדקס צפוי גם הוא להוביל לעלייה בלחץ הדם ויתכן שזהו צד טוב תחת פיקוח הרופאה.

מנהלי פורום נפרולוגיה