הפרשת אלבומין בכמות רבה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/10/2014 | 20:04 | מאת: דינה

שלום רב! בעלי בן 53 חולה אנקילוזיג ספונדילייטיס קשה מאוד וסרקואידוזיס ברמיסיה כבר 14 שנה.בשנים אחרונות סובל מדם בשתן.בדרך כלל בשתן מוצאים תאים אדומים,אך מידי פעם גם רואים בעין דם.נעשה בירור אורולוגי מלא כולל בדיקות שתן לתאים ממאירים,ציסטוסקופיה,US,סי-טי(3 פעמים תוך שנתיים!!!),נעשה בירור נפרולוגי כולל בדיקות דם ושתן,כולל איסופי שתן רבים ולא נמצאה שום סיבה לדימום. לאחרונה בעלי נשלח לבדיקת אלקטרופורזה של שתן(24 שעות) ובה נמצאה הפרשת אלבומין בכמות רבה.באותה בדיקה נבדקו:פרוטאין-110 מ''ג/24שעות,קראטינין קלרנס-120.6 מ''ל/mun, חשוב לציין שתפקודי כליות של בעלי תקינים לחלוטין.רמת פרוטאין ואלבומין בדם תקינים לחלוטין.בדיקת שרשרות קלות תקינה.רמת IgM-31.אלקטרופורזה של דם תקינה.אלקטרוליטים תקינים.ספירה תקינה. האם לאור מה שציינתי,במיוחד בעקבות בדיקת אלקטרופורזה של שתן,יש צורך בבירור נפרולוגי נוסף? בתודה ובברכה, דינה

01/11/2014 | 18:28 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

על פניו איני רואה בעיה. הפרשת החלבון בשתן ביממה בסך הכל תקינה ואופייני שאלבומין יהיה המרכיב הבוט. כמובן שלאור ההיסטוריה הרפואית נזקק להמשך מעקב בדיקות.

מנהלי פורום נפרולוגיה