הפרשים בין לחץ דם יד ימין ושמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/10/2014 | 14:19 | מאת: דני

צהרים טובים בבדיקות לחץ דם בזמן האחרון התוצאות על פי רוב די תקינות בסביבות 90/130 או אפילו 80/120 . (ללא כדורים) אבל באופן עקבי יד ימין יותר גבוה לפעמים אפילו עד 10 נקודות בשני המספרים. האם זה בעייתי. יצוין כי בזמן האחרון אני חש איזה סוג של לחץ כלשהו באזור הפנים האף הצוואר במיוחד במצב שכיבה . סוכרתי מאוזן על ידי דיאטה. אגב הבדיקה במכשיר tensoval שקניתי בקופת חולים בברכה

01/11/2014 | 18:26 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

הפרש מסויים בין הידים אפשרי. כשמדובר בהבדל גדול מאד )knak ngk 20(יתכן שיש בעית כלי דם באחד הצדדים ולכן נמדד בצד הזה ערך "נמוך". זה לאו דווקא מסוכן אבל אז בכל מקרה ההתייחסות שלנו אז היא לערך הגבוה יותר כערך ה"אמיתי".

מנהלי פורום נפרולוגיה