איבוד סודיום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/09/2014 | 10:29 | מאת: ציפי

שלום ד"ר שנים רמת הסודיום בבדיקת דם אצלי נעה בין 42-40 לפני שנה נפלתי והתעלפתי באמצע הלילה בשירותים ובבית חולים הבדיקה הראתה סודיום 122 לאחר שקבלתי אינפוזיה הסודיום עלה ל-134 אני מאוד חוששת שהסודיום יפול שוב רציתי לדעת מי האחראי לשמירת רמת הסודיום בגוף ומה ניתן לעשות תודה ציפי

18/09/2014 | 10:35 | מאת: ציפי

תיקון טעות: שנים רמת הסודיום עמדה על 142-140

18/09/2014 | 13:36 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

בעיקרון, המרכיב העיקרי שמשמפיע על רכוז הנתרן הוא נפח המים בגוף. עודף מים יוהיל לרכוז נתרן נמוך וחסר מים יתן תמונה הפוכה. לכך נילווים אלמנטים שונים כגון שמוש בתרופות (למשל תרופות משתנות כטיפול ליתר לחץ דם) , שינויים הורמונלים ומצבי מחלה (כגון הקאות מרובות) שעשויים להוביל לתמונת חסר התרן. לכן הרופא שמטפל בך צריך לנסות להבין מה הוביל בדיוק לירידת הנתרן, האם יש סכנת חזרה של הארוע ומה ניתן לעשות.

מנהלי פורום נפרולוגיה