US

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2014 | 16:12 | מאת: אפרת

שלום רב בת 53, לאחרונה תחושה של לחץ ודחף עם כאב, גם במפשעה וגם לעיתים במותן ימין. התחיל לאחר דלקת ששתן שטופלה.לפני כשנה היה ידוע על אבן בדרכי השתן, ככל הנראה יצאה.כעת בתשובה - פרנכימה עם שינויים צלקתיים בקוטב תחתון. (לא היה בעבר) ציסטה קורטיקלית 4.4 ס"מ. אין לשלול גרגיר אבן זעירה. מה משמעות הממצא? האם יכול להתאים לתחושת הדחף?

18/09/2014 | 13:31 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

זה יכול להתקשר בעיקר אם יש עדות לזהום בדרכי השתן. לגבי הצלקות- יתכן מדובר בפגיעה מזהומים קודמים בכליה אך כמובן שאני מתייחס לתשובה בלי לראות את הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה