לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/08/2014 | 01:02 | מאת: אורי

שלום האם לחץ דם 70/40 אצל חולה מבוגר שמאושפז בבית חולים עם דלקת ריאות קשה זה עדיין בטווח התקין (עד כמה שניתן לקרוא לזה תקין)? האם לחץ דם בערכים כאלו פוגעים בתפקוד מערכות הגוף (לב/כליות ועוד)? או שזה בעיקר עניין של הרגשה של החולה? בעקרון כשמצליחים להרגיש דופק בפרק היד, זה מעיד על כך שהלחץ דם לא ירד פחות מערך כלשהו של לחץ הדם? ועד כמה בעייתי להוסיף נוזלים (בכדי להעלות לחץ דם) לחולה בדלקת ריאות שגם כך הריאות שלו גדושות? ושאלה לסיום, האם יש קשר בין רמות המוגלובין נמוכות של 8 (הירידה קרתה במסגרת האשפוז) ללחצי הדם? תודה

29/08/2014 | 11:41 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

בלי להכיר את המקרה לבוריו אענה ש: 1. בהחלט סביר שלחץ הדם לא תקין ואף חמור, בעיקר אם לפני האשפוז היו לחצי דם גבוהים יותר. 2. בעיקרון, דופק נמוש מעיד בדר"כ על סף ל"ד שלא ירדנו ממנו, אבל לעיתים יש שהדבר מטעה. 3. לחולה כפי שציינת יש סבות רבות לאנמיה . אחת הסבות יכולה למשל להיות דימום ואז הדבר יכול להוביל לירירדת לחץ דם. כאמור, יש גם סבות רבות אחרות כמו גם הזהום עצמו, שיכולים להוביל לאנמיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה