לוסרטן 50 מ"ג ושיעול טורדני

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/07/2014 | 09:39 | מאת: סיגלית

שלום רב אימי בת 76.סובלת מילד. לאחרונה הוחלף אוקסאר פלוס בלוסרטן 50מ"גפעמיים ביום עקב היפונתרמיה. אמא סובלת משיעול טורדני .קראתי שזו אחת מתופעות הלוואי של הלוסרטן. נורמיטן שקיבלה בעבר גרם גם הוא לשיעול . חוץ מזה סובלת משומנים בדם. נוטלת פרווסטטין, אספירין, קרדילוק 2.5 מ"ג וויטמנים שונים. חלשה ולאחרונה אושפזה עקב ספסיס שהתחיל בדרכי השתן וגרם לאלח דם. אתמול סיימה את הטיפול האנטיביוטי. האם קיים כדור אחר לטיפול בלחץ דם ללא תופעת לוואי של שיעול? האם כדאי להחליף את הטיפול ? תודה מראש על תשובתך.

21/07/2014 | 08:01 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

סיגלית שלום , בהשוואה לכדורים אחרים לטיפול ביל"ד, לוסרטן (שהוא המרכיב הקיים גם בכדור האוקסר פלוס) אינו ידוע כגורם משמעותי להופעת שיעול. ועם זאת, אם נמצא קשר ברור בין השינוי התרופתי להופעת השיעול, יש עדיין מספיק אלטרנטיבות שניתן לנסות ולראות האם השיעול חולף. מומלץ לכן להתייעץ עם רופא המשפחה או מומחה לחץ דם.

מנהלי פורום נפרולוגיה