תזונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/04/2014 | 03:42 | מאת: יוני

שלום דוקטור. אני בעל כליה אחת מתפקדת נהדר וכליה שניה לאחר ניתוח הידרונפרוזיס (בן 30) ודי גמורה כבר (פרנכימה דלה מאוד) התפקודי כליות מצויינים -קריאטין (0.75) האצם מותר לעבור לתזונה קטוגנית? (לא אם הרבה חלבונים אלא דווקא עם המון שומן - כלכלה מבוססת בעיקר על שומן כמקור אנרגיה מרכזי ולא פחמימות) האם הדבר מסוכן? תודה רבה מראש

23/04/2014 | 12:28 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

יוני, המידע על הדייאטה הזאת באנשים עם כליה בודדה הוא מועט אם בכלל ויש יותר מידע (לא בהרבה אגב) על דייאטה דלת חלבון .לדייאטה קטוגנית סכון מוגבר לאבני כליה (בעיקר בילדים שטופלו בדיאטה כנד אפילפסיה) כך שאני לא מתלהב בלשון המעטה.

מנהלי פורום נפרולוגיה