מחלת כליות כרונית ושתיית נוזלים!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/04/2014 | 00:49 | מאת: איה

שלום, רציתי לדעת: אדם מבוגר עם מחלת כליות כרונית,צריך לשתות פחות נוזלים ליום? בגלל שהכליות לא בדיוק מתפקדות? או שאין הגבלה? השתייה, אם היא מרובה, יכולה לגרום לנזק כלשהו? מבקשת התייחסות לכל שאלותיי בבקשה.זה חשוב לי! תודה!

23/04/2014 | 12:18 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

איה - זוהי שאלה שתלוייה במטופל ובמצבו הכללי. לרוב המטופלים שלי אני לא מגביל בשתייה. לחלקם הקטן אני מעודד שתייה כי אני חש שהם לא שותים מספיק ולמיעוט מסיבות שונות אני ממעיט במתן מים. כאמור לרובם אין הגבלה.

מנהלי פורום נפרולוגיה