התחלת טיפול חלופי בגיל 51

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/10/2016 | 20:16 | מאת: לירון

1. האם גיל 51, שנה וחצי ללא מחזור זה עדיין בתחומי חלון ההזדמנויות להתחלת טיפול ? 2. האם מחלה פיברוציסטית של השד עם פיברואדנומה לפני מספר שנים ממהווה התווית נגד? 3. האם שינויים לא ספציפיים בבדיקת PAP לפני שנה וחצי שלא חזרו על עצמם מהווים התוויית נגד ? 4. האם יל"ד דיאסטולי קל ( 90 ) מהווה התווית נגד? 5. האם במידה ויש גלי חום קלים בלבד, וירידה קלה בחשק מיני כדאי ואפשרי בכז להתחיל טיפול בהתייחס גם לערך המניעתי של טיפול כזה ? תודה רבה מראש

לירון שלום ותודה על שאלתך. באם את סובלת, תמיד ניתן להתחיל טיפול! מחלה שפירה של השד אינה הוראת נגד לטיפול. לגבי ל"ד גבולי, שינויים ב PAP והחלטה איזה טיפול להתחיל בתלות בעוצמת התסמינים, עלייך לפנות ליעוץ פרטני עם כל הנתונים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי