בת 45 מאובחנת בשלב טרום גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/10/2016 | 16:55 | מאת: קרין

מזה שנה וחצי של השמנה ביטנית, חצי שנה של יקיצות באמצע הליילה וקושי להירדם מחדש, מחזור לא סדיר, אחת לחודשיים שלוש וקצר יותר, הזיכרון פחות טוב מבעבר. לאחר בדיקות דם אובחנתי ע"י רופא הנשים בשלב טרום גיל המעבר וניתן לי כדור דופסטון לקחת כדי לשמר מצב של מחזור לפחות פעם בחודשיים. השאלות: 1. האם הכרחי לקחת את ההורמון הסינטטי בדופסטון ומה יקרה אם לא אקח? 2. יש דעות חלוקות לגבי טיפול בהורמונים, מה החסרונות? 3. אם אכן אקח למשך שנה את הכדור, איך אדע אם ניפסק לי לגמרי המחזור ואני בשלב גיל המעבר?

קרין שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לברר עם הרופא המטפל את מטרת הטיפול. סידור מחזור? סיבה אחרת? בעיקרון טרום גיל מעבר מאופיין בחוסר ביוץ ומכאן חוסר פרוגסטרון והדופסטון הוא פרוגסטרון. באם אין דימום נרתיקי למרות מתן פרוגסטרון, מכאן שאין לך גם אסטרוגן קרי, את בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי