הנחיצות בלקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/10/2016 | 13:39 | מאת: סיגל

שלום אני בת 43 מזה שנה וחצי לקחתי הורמונים בשל תופעות גיל המעבר והפסקת המחזור. לפני כשבועיים הפסקתי לקחת הורמונים בשל מצבי רוח ותופעות נוספות. שאלתי האם הכרחי לקחת הורמונים בשל הגיל הצעיר גם במידה ותופעות גיל המעבר חלפו ? מה המשמעות לאי לקיחת הורמונים בגיל כה צעיר להפסקת המחזור ?

סיגל שלום ותדוה על שאלתך. בעיקרון, סיכוי מאד גבוה שהתסמינים יופיעו מחדש. ההשלכות השליליות של גיל מעבר מוקדם הן על בריאות העצם וכלי הדם, בעיקר בלב ומכאן ההמלצה לטיפול הורמונלי חילופי בנשים שנכנסו בגיל צעיר (סביב 40 ולמטה מכך) לגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי