סימפטומים של סרטן השחלה?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/10/2016 | 14:20 | מאת: טליה

שלום רב, בת 48. כשנה ללא ווסת (עם גלי חום). בשנים האחרונות עוד כשהיה לי ווסת, סביב תנודות הורמונאליות - מחזור וביוץ - היו לי קשת של תסמינים שכללו כאבי אגן וגב קשים, דקירות בכף הרגל מדי פעם,ופעילות מעי המאופיינת בעצירויות כרוניות ולחילופין פעילות מעי מאסיבית סביב הביוץ והמחזור. גם בשנה האחרונה, שהיתה כאמור ללא ווסת דפוס זה של כאבים ופעילות מעי נמשך אך באופן מתון בהרבה. כלומר רק כל כמה חודשים, הרבה פחולת אקוטי וממושך פחות. כעת שוב הדפוס התחדש בצורתו הבוטה יותר וזאת לאחר שכמה חודשים ארוכים כמעט שלא היו לי שום תסמינים, ובנוסף לכך הופיעה לי הכתמה דמית קלה. על פניו הייתי חושבת שמדובר שוב בתופעה על רקע הורמונלי, שהרי כל התסמינים מוכרים, ואולם. הואיל ובמשך שנה לא היה לי כלל דימום אני מפחדת שאולי זה ביטוי של סרטן השחלה כי הבנתי שגם בסרטן השחלה יש תסמינים כאלה. האמנם? האם יש בסיס לדאגה. הייתי ניגשת לבירור רפואי אך בשל החג אין לי מה לעשות ואני במתח מכל הסיפור. אודה על תשובתך.

טליה שלום ותודה על שאלתך. לא ממש ברור לי מדוע החלטת שיש לך תסמינים הדומים לממאירות בשחלה ואת יכולה להרגע בסבירות מאד גבוהה. כדאי שתפני בכל מקרה ליעוץ רפואי מסודר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי