איזן בלוטת התריס, גיל המעבר, השמנה - כל הצרות ביחד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/09/2016 | 17:35 | מאת: מיקי

שלום רב אני בת 47, מזה 27 שנים נוטלת אלטרוקסין (הגעתי למינון של כמעט 200מ"ג ליום) בשנה האחרונה מרגישה מאוד לא מאוזנת, השמנתי / התנפחתי מאוד וגם סבלתי כנראה (השערה מושכלת של רופאת המשפחה לאחר אולטראסאונד וגילוי קישורית אובלית קטנה) מדלקת בבלוטה. למרות שהבדיקות סבירות - מראות על קצת עודף פעילות). החשש שלי הוא מהשילוב של תת פעילות בבלוטה, השמנה וגיל המעבר, בכל מה שקשור לסיכון להתקפי לב (מהנסיון המר של אמא שלי ז"ל - ששנים היתה חולה, את ההתקף קיבלה באזור גיל 50+ ונאמר לה שיש קשר עם תת הפעילות וגיל המעבר. לאחרונה עברתי ליוטירקס והורדתי מעט מינון (בגלל הבדיקות ובגלל המעבר לתרופה חדשה). נושא המשקל מאוד לא מתאזן. לא נבדקתי ע"י רופא אנדו (מתכוונת לעשות כך "אחרי החגים") אבל לאחר כל הסיפור הארוך, אשמח לדעת האם באמת יש קשר מסוכן בין תת פעילות, חוסר איזון, גיל מעבר ומחלות לב? תודה מראש.

מיקי שלום ותודה על שאלתך. יש קשר בין חוסר איזון בלוטת התריס ותחלואה לבבית ומובן שכל גורם נוסף מחמיר סיכון זה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי