טיפול בלוקרין והשפעתו על צפיפות העצם והשמנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/09/2016 | 23:23 | מאת: מאיה

שלום אני בת 43 ללא לידות, עם אדנומיוזיס ענק והזריקו לי לוקרין 11.25 כדאי להפסיק קצת את המחזור הקשה מנשוא. 1. האם עלול להיות נזק רציני לעצמות? 2. האם לוקרין גורם להשמנה גם אם אוכלים אותו דבר כמו לפני הטיפול ועושים ספורט? תודה

מאיה שלום ותודה על שאלתך. לוקרין בטווח קצר וזה טווח הטיפול למחלתך מפחית צפיפות עצם בצורה לא גדולה. עשויה להיגרם עליה במשקל שלרוב אינה גדולה בטווח הטיפול וברור שפעילות גופנית כמו גם הפחתת כמויות מזון עשויה להפחית עליה זאת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי