טיפול בוגיפם מול משחת אסטרדיול

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/09/2016 | 14:59 | מאת: רות

בטיפול בוגיפם הופיע גודש בשדיים ודימום נרתיקי. הרופא המליץ לנסות את המשחה אולם המינון שלה הרבה יותר גבוה. הוא לא נתן תשובה מספקת ליתרון של המשחה. האם הגיוני להשתמש במשחה לאור תופעות הלואי בוגיפם? מה הפתרון לנשים עם תופעות לווי כאלה?

רות שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שקביעתך כי מדובר על מינון יותר גבוה אכן נכונה מכיוון שמדובר באסטרוגן שונה. לגבי הדימום כדאי לברר את סיבתן לפני שינוי תרופה. לגבי הגודש, מניח שיחלוף. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי