דחיפות וצריבת שתן שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/08/2016 | 13:51 | מאת: שוש

שלום !בת 65. משתמשת קבוע ב EVOREL CONTI עקב גלי חום. מזה שבועיים סובלת מצריבת שתן וצורך להשתין בדחיפות גבוהה. בדיקת שתן לא מצאה כל חיידק. רופא הנשים במיון אמר שהרירית הוגינלית שלי יבשה וזו הסיבה לצריבת השתן שלי. מה הקשר ? האם שימוש בהורמונים שלי (אני משתמשת בהם כבר 10 שנים) יכול לתרום לבעיה שלי ? תודה

שוש שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי חילופי מקל בד"כ על תסמיני חוסר אסטרוגני מקומית בנרתיק העשויים להתבטא ביובש, צריבה,כאבים ואף זיהומים חוזרים בדרכי השתן. בכ 15% מהנשים נדרש טיפול נוסף על הטיפול הסיסטמי, כנראה עקב מינון נמוך מידי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי