יחסי מין וטיפול הורמונלי בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/08/2016 | 11:44 | מאת: יעל

שלום. אני בת 49 וחווה כבר כמה שנים תסמינים של גיל המעבר, ביניהם יובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. לאחרונה, הכאבים בזמן חדירה גוברים מאד. מעבר לכך, לאחר כל פעילות מינית שהיא, אני חווה חוסר נוחות במתן שתן ודימום למשך כמה שעות. המליצו לי על ווגיפם, אבל זהו טיפול הורמונלי ואני ממש מפחדת להתחיל עם זה. האם זו תופעה חולפת בלבד? האם ג'לים שונים יכולים להוות תחליף? תודה מראש!

יעל שלום ותודה על שאלתך. המצב לרוב במגמת החמרה ואינו חולף. לאופציו לא הורמונליות יעילות מאד מוגבלת ומנגד, טיפול הורמונלי ממקומי אי ו נספג סיסטמית במידה וניתן וגם נלקח לפי ההנחיות. כדאי לפנות ליעוץ אצל רופא/ת הנשים שלך. בברכה דר' זלוצובר

31/08/2016 | 10:18 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. אני אמורה לקבל תוצאות של פאפס עוד שבועיים, מאחר וקיבלתי שוב מחזור לאחר שנת הפסקה. מאז היה לי דימום עם כאבים במתן שתן כבר מספר פעמים. האם לחכות לתשובת הפאפס או להתחיל מיד עם הטיפול בוואגיפם? תודה רבה!

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי