תת פעילות וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/05/2016 | 12:20 | מאת: אינה

שלום ד"ר, הפסקתי ליטול גלולות ואני מנסה להכנס להריון ראשון כחצי שנה. בחודשים האחרונים מופיעות הכתמות דמיות-חומות כ 4-5 ימים לפני המחזור (שלהבנתי עלול להעיד על פרוגסטרון נמוך). במקביל התחלתי למדוד חום שחר והטמפרטורות נעות בין 35.8 בשלב הפוליקולרי ל36.5 בשלב הלוטאלי, ובאופן כללי אני סובלת מאוד מקור ולעיתים אף צמרמורות קור אחרי שאני אוכלת. לאימי היו בעיות בתפקודי בלוטת התריס ולפני כשנתיים עברה ניתוח להסרת הבלוטה עקב גידול שפיר. כל הנ"ל גרמו לי לחשוד בתת פעילות אך בבדיקת דם אחרונה TSH היה 3.73 (פניתי אל רופאת המשפחה והיא אמרה שאם התוצאה בגבול הנורמה אז אין צורך בבירור נוסף או טיפול). אשמח לשמוע את דעתך, האם בכל זאת כדאי לפנות לאנדוקרינולוג?

22/05/2016 | 12:22 | מאת: אינה

שכחתי לציין, אני בת 29 וזהו הריון ראשון

אינה שלום ותודה על שאלתך. כדאי שתפני ליעוץ אנדוקריני מסודר בנוגע לבלוטת התריס. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי