קשר בין בלוטת התריס לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/05/2016 | 02:18 | מאת: טליה

דוקטור נכבד! כאנדוקרינולוג, ודאי תדע להשיב לי על שאלתי: האם יש קשר בין גיל המעבר לבין פעילות בלוטת התריס? כשהתחלתי עם המנופאוזה החלו לי בעיות של תת פעילות בלוטת התירואיד. טיפול הורמונלי (של הורמוני מין נשיים, לא אלטרוקסין וכאלה) איזן לי את פעילות הבלוטה. חלפו שנים ועשיתי נסיון להפסיק את הטיפול ההורמונלי (מדבקות אוורל קונטי). ופתאם חזרה גם בעית התת פעילות של הבלוטה. גם הפעם, אחרי כמה חודשי הפסקה וללא טיפול ישיר לבלוטת התריס, חזרתי למדבקות ושוב- כעבור שבוע בלבד הבלוטה התאזנה. שאלותי הן אלה: האם ירידה בהורמוני המין הנשיים עלולה לשבש את פעילות הבלוטה? האם נגרם לי נזק בהפסקה וחזרה של כמה חודשים בטיפול במדבקות? כמה זמן ניתן להמשיך טיפול הורמונלי? אני כמעט שמונה שנים עם המדבקות?! תודה רבה מראש!

טליה שלום ותודה על שאלתך. הפרעות בבלוטת התריס עשויות להחמיר תסמיני גיל מעבר. לא ברור מה גורם להופעת מחלות בלוטת התריס אך די ברור שסטרס הינו אחד הגורמים. אישה בתחילת גיל מעבר הסובלת תסמינים קשים בהחלט נמצאת בסטרס. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי