מהו חלון הזמן אחרי הווסת האחרונה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/04/2016 | 16:48 | מאת: איילת

שלום.אני בת 52 בגיל המעבר.ברצוני להתחיל לקחת הורמוני גיל המעבר.וסת אחרונה היתה לי לפני שנה וחצי.האם זה לא מאוחר מידי אחרי שנה וחצי לקחת הורמונים והאם לא פיספסתי את הרכבת?

איילת שלום ותודה על שאלתך. המונח חלון הזדמנויות נולד מתוך הסתכלות על טיפול הורמונלי חילופי כטיפול מונע תחלואת לב וכלי דם. ההמלצות הנוכחיות למתן טיפול הורמונלי חילופי אינן כוללות מניעת מחלות לב כאינדיקציה לטיפול אלא רק הקלה על תסמיני גיל מעבר. באם אינך סובלת מתסמיני גיל מעבר בצורה זאת או אחרת, אין מקום לטיפול הורמונלי חילופי ומנגד, את את סובלת מאד גם מעבר ל 5-10 שנים מתחלילת גיל מעבר ולא ניתן להקל עלייך באמצעים אחרים, טיפול הורמונלי חילופי הוא בהחלט אופציה לגיטימית. בברכה דר' זלוצובר

02/05/2016 | 19:43 | מאת: אילת

אני בגיל המעבר ללא גלי חום אבל בסיכוון גבוה לאוסטופורוזיס וכבר יש לי אוסטופניה באגן.עברתי כריתת רחם ולכן אזדקק רק לאסטרוגן.מה אומרים המחקרים בקשר להורמון האסטרוגן.מה היא מידת הבטיחות או הסיכון בלקיחת הורמון זה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי