הגיל בו התחיל גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/04/2016 | 21:49 | מאת: דינה

שלום! אני בת 53.עד ליוני 2015 היה לי מחזור סדיר.מאז יש לי מחזור לא סדיר:לפעמים חודשיים אין מחזור ואז יש מחזור חודש ואחר כך עוד מחזור בעוד 16 יום וכד'.בבדיקת US אין ממצאים חריגים פרט למיומות הידועות כבר המון שנים.נעשתה בדיקת פיפל והיא יצאה תקינה.האם המחזור בגיל שלי הוא תופעה חריגה?אני מבינה שזה נחשב מאוחר? תודה רבה. דינה

דינה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר- מנופאוזה מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. לפניו קיימת תקופת טרום גיל מעבר- פרחימנופאוזה העשויה להימשך חודשים עד שנים ספורות ובה וסת לא סדיר וחלק מהנשים מתלונות כבר על תסמיני גיל מעבר. את כנראה שם וזה מתאים גם מבחינת הגיל. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי