הורמונים לגיל המעבר בעד או נגד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/03/2016 | 11:28 | מאת: אירית XXXX

שלום רב, ההודעה שכתבתי הייתה מבולבלת ואני חוזרת עליה בשאלה יותר ברורה . אני בת 55 בגיל 51 לערך המחזור החל מופיע לסירוגין בד בד החלו תופעות של גלי חום קשיי הירדמות ועוד. המחזור הפסיק לי סופית לפני שנתיים. בסמוך להפסקה החלתי ליטול אקטיבל במשך שנה וחצי התופעות חלפו והפסקתי בהתייעצות עם מומחה עקב גירוד בפטמה. היום שלוש שנים אחרי ההפסקה בנשילת ההורמון החלופי החלו שוב גלי חום בעיקר קשיי שינה חמורים, חרדות ועצבנות יתר. האם אתה ממליץ לשוב ולקחת אקטיבל? או הורמון אחר? בעיקרון אני אישה בריאה אך איכות חיי נפגמת

אירית XXXX שלום ותודה על שאלתך. לוח הזמנים עדיין לא מסתדר ובכל מקרה לא ניתן להמליץ על טיפול הורמונלי בהתכתבות, בלי להכיר אותך, רקע רפואי, רקע משפחתי וממצאים בבדיקות. על אחת כמה וכמה שלא ניתן להמליץ על תכשיר זה או אחר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי