גיל מעבר בעקבות הסרת שחלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/03/2016 | 18:16 | מאת: יעל

ד"ר זלוצובר שלום, אני בת 47. בהיותי בת 33 חליתי בסרטן שד. עברתי כריתה מלאה של השד הבעייתי וכריתה מונעת של השד השני. לא נזקקתי לכימוטרפיה או כל טיפול תרופתי אחר. אינני נשאית של ה - BRCA. בהמלצת מספר רופאי נשים ואונקולוגים, עברתי לפני 4 חודשים הסרת שחלות וחצוצרות למניעה. עד אז המחזור היה פחות או יותר סדיר, למרות ש"שיחק" מדי פעם. אני מזה שבוע סובלת משינה טרופה+ מדי פעם הדופק מואץ. החשק המיני ירד בצורה דרמטית מאז הניתוח. שאלה 1 : מה הוא חלון הזמן לנטילת הורמונים חלופיים ? האונקולוגית המטפלת אמרה שאין כל מניעה מנטילתם שאלה 2 : האם אותם הורמונים יפעלו לטפל באוסטיאופניה קלה שאובחנה לאחרונה ? (אני נוטלת ויטמין D וסידן) תודה רבה וסליחה על הפניה הארוכה... בברכה, יעל

יעל שלום ותודה על שאלתך. אין תקופה של חלון טיפולי! יש יתרונות להתחלת טיפול מוקדמת כמו גם חסרונות. אותו דבר אם כי בתמונת ראי כמובן להתחלת טיפול מאוחרת. עלייך לפנות ליעוץ פרטני עם תוצמות הביופסיה של השד והממצאים לגבי מצב הקולטנים לאסטרוגן ולפרוגסטרון בגידול המקורי ולפי זה יותאם לך טיפול תרופתי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי