טיפול ממושך - סיכונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/01/2016 | 02:26 | מאת: שולמית

דוקטור יקר! מבקשת להתייעץ איתך בקשר להפסקת הטיפול ההורמונלי. אני בת 58 ומזה עשר שנים מטופלת במדבקות אוורל קונטי. אף פעם לא סבלתי מגלי חום אבל היו לי תופעות מנטליות מציקות כגון נדודי שינה, דכדוך, חוסר ריכוז ועוד שנעלמו עם תחילת הטיפול. כמו כן, יובש בנרתיק ודלקות חוזרות בדרכי השתן שהסתדרו עם הטיפול ובתוספת טיפול בקרם אובסטין. מבקשת לציין שיש לי אוסטיאופניה שהיא דיי סטטית במשך השנים הללו וללא התדרדרות. לאימי, לעומת זאת, אוסטיאופורוזיס קשה (לא טופלה הורמונלית). לאורך עשר השנים נעשו נסיונות להפסקת הטיפול ההורמונלי. הדרגתיים. אלא שמהר מאד חזרתי לכל התופעות המנטליות עד כדי פגיעה משמעותית באיכות החיים. אני מאד חוששת מההשלכות של טיפול הורמונלי כל כך ארוך. עשר שנים זה המון זמן ומצד שני כמו שכתבתי אני סובלת מאד כשאני מפסיקה. חייבת לציין שאני שומרת על תזונה בריאה ועל פעילות גופנית. האם לדעתך יש לנסות הכל על מנת להפסיק את הטיפול? האם להחליף אולי את הטיפול ההורמונלי בציפרלקס? או ששווה להמשיך הטיפול לאור האוסטיאופניה שלי? מאד מאד אודה על תשובתך!

שולמית שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שיש מקום להפסקת טיפול בנתונים שציינת. בברכה דר' זלוצובר

28/01/2016 | 13:56 | מאת: שולמית

ומה לגבי הסיכונים בטיפול ממושך כל כך? 10 שנים ויותר? ועד מתי אקח את הטיפול ההורמונלי? אפשר לכל החיים?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי