מניעת הריון לקראת גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/01/2016 | 13:39 | מאת: מרים

שלום, אני בת 46 ודתייה. לפני חודשיים לאחר שהתגלה אצלי יל"ד הפסקתי שימוש בגלולות משולבות ועברתי להתקן תוך רחמי (על בסיס נחושת). אני שוקלת את הוצאת התקן עקב כאבי בטן תמידיים עם ההתקן ו-2 דלקות באגן שהיו לי מאז הכנסת ההתקן (לפני כ6 שבועות). בUS ראו ביוץ מתקרב.. האם בגילי אני חייבת להשתמש בגלולות (כמו מיקרולוט) או שמספיק להשתמש בנרות עם קוטל זרע? האם מותר לקחת מיקרולוט עם יל"ד? אני קצת חוששת לחזור לתופעות לוואי של גלולות- השמנה, חוסר חשק וכו'. תודה רבה.

מרים שלום ותודה על שאלתך. ברור שבאם יש לך יש לך וסת ובעיקר אם נצפה ביוץ, את יכולה עדיין להרות, על כל המשתמע מכך אם כי ברור שהסיכוי להריון עם ילד בריא אינו גבוה בגילך. לגבי בחירת אמצעי המניעה המיטבי עלייך להתיעץ אם הרופא/ה המטפל/ת שלך שיקח את כל הרקע בחשבון כגון וסת סדיר המעלה סיכון להריון לא רצוי לעומת וסת בלתי סדיר ומנגד, 2 ארועי דלקת באגן בעת השימוש בהתקן תוך רוחמי אכן מעלות שאלה לגבי המשך השימוש. בברכה דר' זלוצובר , .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי