גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/01/2016 | 21:24 | מאת: לי

שלום, אני בת גיל 50 מתקרבת לשנה ללא וסת. ללא כל סימפטומים. האם אין שום טיפול שלוקחים גם כשאין סימפטומים לשם הערך המניעתי שלו? אם הורמונים מסייעים במניעת מחלות לב, אוסטאופורוזיס אלדסהיימר וכו לא ברור לי למה רק מי שסובלת מגלי חום וכו מקבלת אותו. כנ"ל לגבי טיפול מקומי נרתיקי. אם טרם התפתח יובש והתדקקות רירית אין טעם בטיפול שימנע זאת? תודה

לי שלום ותודה על שאלתך. כשכתבתיודיברתי על טיפול הורמונלי, מקובל כיום לתת אותו לנשים הסובלות מתסמיני גיל מעבר בלבד. יש בכל תרופה רווח והפסד והמאזן היום נוטה נגד מתן לנשים אסימפטומטיות. לגבי טיפול נרתיקי, לא מקובל עדיין לתת מיידית בתחילת גיל מעבר למרות שאני מסכים לחלוטין שאין ספיגה סיסטמית לתכשירים ומעשית, הסיכון בהם אפסי. כדאי לפנות ולשקול צורך בטיפול ע"י רופא שידע לתשאל אותך ולמצוא תסמינים שאולי לא חשבת שנובעים מגיל מעבר כגון כאבי פרקים, שינויי מצב רוח או דלקות חוזרת בשתן. יש לשקול תוספים לנשים בגיל זה, עם וללא טיפול הורמונלי חילופי כגון ויטמין D, אפילו שאינם דורשים מרשם רופא. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי