פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/01/2016 | 22:46 | מאת: שירי

שלום בת 49,עד לפני חודשיים מחזורים סדירים כל 28-30 יום עד חודש נובמבר מחזורים סדירים חודש דצמבר לא קיבלתי מחזור חודש ינואר קיבלתי מחזור רגיל מעולם מחזור לא איחר בחודש שלם. לכן ביצעתי פרופיל הורמונלי. חודש נובמבר: E2 94 LH 5.10 fsh 12 PROGESTRON קטן מ 2 TESTERON 1.3 חודש ינואר (היום) E2 588 LH 29 fsh 15 progestron קטן מ 2 TESTOTERON 2 DHEA SULPHATE 3.5 כמה שאלות ברשותך: 1 האם הררבה השחלתית נגמרה? 2 על מה מעיד E2 גבוהה בזמן מחזור?האם יש פה רמז לסרטן השד? ראיתי מאמר שאם E2 גבוהה בזמן מחזור,אזיי זה חשוד לסרטן השד האם עלי לחשוש? 3 ובאופן כללי,מה אומר הפרופיל ההורמונלי הנ"ל? 4 האם אני בגיל המעבר? תודה

שירי שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את ככל הנראה בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) העשויה להימשך חודשים ושנים טרם הפקה סופית של המחזור ואז הוסת צפוי להיות לא סדיר. רצוי לפנות לבדיקה מסודרת הכוללת אולטרסאונד נרתיקי אצל רופא/ת הנשים המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי