הופעת דימום (מחזור?) לאחר שנה וחצי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/10/2015 | 15:56 | מאת: שרית

ד"ר שלום, בת 45. לפני שנה וחצי קיבלתי מחזור אחרון (לאחר כשנה של מחזורים לא סדירים), ולכן אובחנה מנופאוזה. לפני מספר ימים הופיע לפתע דימום שנראה בדיוק כמו מחזור כולל התופעות האופייניות לפני מחזור (רגישות בשדיים ו"סערה הורמונלית"). בבדיקת US: רירית הרחם 7 מ"מ שחלה ימין לא הודגמה שחלה שמאל מכילה זקיק צלול של 3 ס"מ ללא נוזל חופשי באגן בצוואר הרחם מספר ציסטות צלולות (מתאימות למראה של ציסטות נבוטיאניות). בבדיקת פרופיל הורמונלי (ביום ה-3 למחזור): ESTRADIOL(E2) 496.94 PMOL/L FSH 16.80 MIU/ML PROGESTERONE 1.08 NMOL/L LH 7.10 MIU/ML FREE T4 12.70 PMOL/L FREE T3 4.00 PMOL/L TSH 4.51 UIU/ML אודה לך מאד אם תוכל להאיר את עיני לגבי משמעות תוצאות הבדיקות, האם אחד הממצאים מדאיגים בצורה כלשהי ? מה יכולה להיות הסיבה לדימום ? האם זה אכן מחזור ? האם אני אכן מנופאוזית ? (ואגב, במידה שלא - האם יש צורך להשתמש באמצעי מניעה ?) תודה !

שרית שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה ובהשוואה לבדיקות קודמות ולכן איני יכול מלהתיחס בצורה מלאה אך ברור לחלוטין שע"ס הבדיקה הנוכחית אינך בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי