גלי חום תכופים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/09/2015 | 21:53 | מאת: שרון

שלום. אני בת 48, מתמודדת עם תופעות גיל המעבר כבר שנתיים, ללא הורמונים בשלב הזה, למרות שאני סובלת מכמה תופעות. בשבועיים האחרונים גלי החום נעשו מאד תכופים, בכל שעה לפחות גל חום אחד, כולל בלילה. אני יכולה להתמודד עם זה, למרות שזה לא הכי נעים. האם ישנה סיבה מסויימת לשינוי בתכיפות והאם עליי לעשות בדיקות כלשהן? בנוסף, במהלך השנה האחרונה קיבלתי מחזור אולי פעמיים. איך אני יכולה לדעת שהמחזור פסק לחלוטין ואני יכולה להפסיק להשתמש באמצעי מניעה? תודה רבה!

שרון שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת ולכן ברור שאינך שם, עדיין. תקופת גיל מעבר עשויה להיות מאד סוערת ומאד סימפטומטית עם עליות וירידות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי