לחוצה בבקשה שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/09/2015 | 12:38 | מאת: אירה

שלום רב, בת 32 שני ניתוחים קיסריים בעבר. האחרון לפני שנה וחצי. מטופלת בנוגדי דיכאון ויפאקס 150 xr ואלפרוקס 0.5 מג 3 פעמים ביום. שחלות פוליציסטיות, שיעור יתר והשמנה. מחזור לא סדיר. ב14.08 קיבלתי ווסת שנמשכה 5 ימים במקום 3 כמו בדרך כלל. לאחר מכן התחילו כאבי בטן תחתונה וגב תחתון עם הפרשות דמיות. בבדיקות אולטראסאונד שחלות פוליציסטיות ושרירן בקוטר 20 ממ בקיר הקדמי של הרחם. קיבלתי טיפול בפרימולוט נור פעמיים ביום ל10 ימים ואני בסיום החפיסה. עדיין כאבי בטן, ומאתמול הפרשות חלב משתי השדיים בלחיצה. פניתי ליעוץ פרמוקולוגי, הוסבר לי ששתי התרופות כמו ויפאקס ואלפרוקס יכולות לתת תופעה של הפרשות חלב. רמת פרולאקטין 175 כאשר הנורמות הן עד 640. קורטיזול 196 אנדרוסטנדיון 14.2 Dhea so4 4.90 אסטרדיול 188 Free testosteron. 1.71 Fsh. 7.40 Lh 15.36 Prg17oh 2.70 פרוגסטרון 1.17 Free t4. 7.56 טסטוסטרון 1.84 Tsh 2.71 אם זה הגעתי לרופא במיון שהלחיץ אותי מאוד ואמר שאני חייבת בדיקת ממוגרפיה וmri מוח לשלילת גידול. יצאתי בוכה ולילה לא ישנתי. היום בבוקר הגעתי לכירורג לבדיקת שד וכאשר סיפרתי לו שהומלץ לי לבצע הדמיה של המוח וממוגרפיה הוא רק צחק ואמר שעם פרולאקטין כזה אין שום צורך בהדמיות וככל המראה השילוב של ויפאקס ואלפרוקס גרמו להפרשות מהשדיים. אני לא מפסיקה לבכות, אשמח מאוד אם תרגיעו אותי כי אני פשוט לא מוצאת לעצמי מקום. תודה רבה

אירה שלום ותודה על שאלתך. ברגע שהפרשת החלב דו צדדית, חשש ולחץ פוחתים משמעותית! אין מקום להדמיית היפופיזה עם רמות פרולקטין תקינות והדמיית שד, לפי החלטת הכירורג. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי